Diamant MAL2021 - de voorbereidingen

Misschien overval ik jullie een beetje hiermee, maar zo op de achtergrond zijn we van alles aan het ontwikkelen om samen deze tijd door te komen! Dus we hebben ooit de Diamant CAL gehaakt (misschien weten jullie dat nog?) en deze patronen hebben we in een nieuw jasje (garen) gestoken!

Het is een uitdagend en leuk haakgebeuren. En het idee is dat we samen deze CAL nog eens gaan haken maar dan in de vorm van een MakeALong. We beginnen dus tegelijkertijd aan een nieuw stuk patroon en kunnen pnze voortgang ook delen op de besloten Facebook Groep Knottenwol Connects.

De Knotten Diamant MAL2021 start op vrijdag 12 maart. Elke vrijdag om 9 uur wordt een stuk van het patroon op dit blog gepubliceerd. Het patroon is in 5 stukken opgedeeld.

We beginnen relatief eenvoudig en in de loop van de weken, worden de patronen wat uitdagender. Wat vooral leuk is, dat je steeds weer andere steken gaat haken en het uiteindelijk een heel aparte stola wordt!

En wat ook leuk is, je kunt 1 driehoek haken en dan heb je een heel bijzondere stola, maar als je liever een plaid hebt dan kun je ook 2 driehoeken haken en de 2 driehoeken aan elkaar mazen om een plaid te creëren.

De materialen die we gebruiken zijn Aruba (72% katoen, 28% gerecyclede polyamide, 380 meter op 100 gram) en details van Silkhair (Mohair met zijde) en Diamant (polyester).

De gebruikte haaknaald bij een normale hand van haken: 4.5 mm.

We gaan of 1 driehoek maken voor een stola, of 2 driehoeken maken voor een plaid. Die 2 driehoeken kunnen of van dezelfde kleuren zijn, of juist 2 kleurstellingen tegen elkaar aan. De stola wordt circa 160 cm aan de bovenzijde en 70 cm diep. Dus de plaid zou dan ongeveer 115 bij 115 cm worden en daarvoor bestel je dan 2 pakketten.

Bekijk hier de video waarin Marloes en Angelique meer vertellen: