De tunische stekensjaal CAL2019 - patroon deel 7 en preview Colors Call 2019

Het laatste deel van de stekensjaal is tevens het begin van de stekendeken! Dus in het laatste filmpje kun je ook een sneak peek zien van de nieuwe stekendeken. Lees hier meer over de Knotten Colors Call 2019 - de tunische stekendeken.

Maar jullie willen natuurlijk graag de stekensjaal afmaken.

Deel 7 gaan we haken met Bingo antraciet (in de andere kleuren met Bingo kleur 4) en Shiny kleur 2 jadegroen. Organico met basiskleur en accentkleur 4.

We hechten Shiny aan en haken een teruggaande rij.

Rij 1 heengaand: *door 2 lussen 1 steek opnemen, omslag maken van voor naar achter en deze vasthouden (averechte omslag)*. Herhaal * * tot einde, je maakt dus nog 1 keer een averechte omslag en haakt de kantsteek.

We hechten de Bingo aan en haken een teruggaande rij.

Rij 2 heengaand: *gewone tunische steek in eerste lus, 1 lus overslaan en steek in ‘gat’ opnemen tussen de 2 lussen*. Herhaal * * tot einde, je neemt dus nog een lus op in het gat voor de kantsteek en haak een kantsteek.

Bekijk de tutorial van de steek met een inleiding over de stekendeken, lees verder onder de video:

Rij 1 en 2 herhalen en van kleur blijven wisselen. Haak zo door tot de Bingo op is.

De sjaal is nu af! Werk alle draadjes weg, span desgewenst de sjaal nog op en ga deze heerlijke sjaal met veel plezier dragen!

Heb jij ook nog geen genoeg van het leuke tunisch haken? Haak dan mee met de Knotten Color Calls 2019 - de tunische stekendeken. Bekijk de pakketten hier.

Wij vonden deze stekensjaal al superleuk om te doen, maar de stekendeken is nog veel leuker! Zoveel mogelijkheden dat het bijna te veel is. Het wordt gewoonweg een feestje om deze deken te mogen haken! De patronen komen vanaf vrijdag 15 februari online te staan. De patronen lopen over 8 weken, elke week 2 vierkanten, dan de tussenrand en in de laatste week de buitenrand. We zijn dan begin april klaar met deze fantastisch leuke CAL! Ik hoop dat jullie daar ook weer aan meedoen.

Bedankt voor het meehaken en tot snel.

Liefs,

Francis