De Knotten Fourtune CAL2017 - kussen 2, week 3

We starten met kleur 2.

Rij 1: haak de rechte tunische steek, de laatste steek is de kantsteek in kleur 5 van Bingo en kleur 4 van Organico. Let op, bij de teruggaande rij direct door 2 lussen halen.

Rij 2: maak de gebreide tunische haaksteek (rechte tunische steek) tot 3 steken voor het einde. Haak 2 lussen (steken) samen, dus je steekt in de 3e steek voor het einde en de 2e steek voor het einde in (je mindert door 2 steken samen in te steken). Haak de laatste steek, hierbij steek je in in beide lussen, zo ontstaat een mooie rand. Deze rand is nodig om later verder aan vast te haken. 

LET OP: Bingo en Organico zijn anders vanaf dit punt

Bingo: herhaal rij 2 en wissel na 10 rijen naar kleur 4 en wissel bij de laatste rij bij de doorhaling van de laatste 2 lussen naar kleur 1.

Organico: herhaal rij 2 en wissel na 5 rijen naar kleur 5, na totaal 11 rijen naar kleur 1 en wissel bij de laatste rij bij de doorhaling van de laatste 2 lussen naar kleur 3.

2e driehoek

Het haken van de 2e driehoek voor Bingo in kleur 1 en Organico in kleur 3:

Heengaande rij: haak de simpele tunische haaksteek in de 3 steken.

Teruggaande rij: direct door 2 lussen halen, ook de eerste steek. 

Volgende heengaande rijen: haak de simpele tunische haaksteek in iedere steek en in de aanliggende kantsteek van de eerste driehoek (iedere rij wordt zo 1 steek langer).

Teruggaande rij: direct door 2 lussen halen, ook de eerste steek.

Herhaal tot er weer 22 of 24 steken zijn, de laatste steek wordt dus opgenomen in het 1e vierkant.

Haak de teruggaande rij en haal de laatste 2 lussen door met kleur 2.