Knotten Colors Call 2020 - patroon vierkant 9 van de tunische stekendeken

We zijn aanbeland bij de derde strook van 4 vierkanten die we gaan haken. De derde strook komt uiteindelijk in het midden. En we haken de vierkanten aan elkaar door een tussenrand te haken. Maar die patronen komen nog!

Deze 4 vierkanten hebben het thema 'double pointed'. Dit betekent dat er een haaknaald aan beide uiteinden moet zitten. Als het goed is, heb je 2 opschroefbare haaknaalden en een draad van 40 cm. We schroeven nu dus aan beide uiteinden van de draad van 40 cm een tunische haaknaald.

Patroon

We gaan de gewone tunische steek haken, maar dan dus met de techniek van de double pointed haaknaald. Steeds als alle lussen op je naald staan, keer je je werk en haak je de teruggaande naald met de andere kleur. Je haakt dan weer een heengaande naald met die nieuwe kleur en keert je werk weer.

Zet 40 steken op met kleur 1. Er staan 40 lussen op je naald. Keer je werk.

Je begint nu aan de andere kant en hecht hier kleur 1B aan. Haak een teruggaande naald en haak een heengaande naald in de gewone tunische steek. Keer je werk.

Je begint weer aan de kant van kleur 1. Je pakt kleur 1 weer op en haakt een teruggaande en heengaande naald en keer je werk dan weer.

Je haakt circa 19 rijen in kleur 1 en 1B en wisselt dan naar kleur 2 en 2B. Haak nogmaals circa 19 rijen en hecht je werk af door de laatste rij in kleur 2 de steek na het opnemen van de lus direct af te maken zoals bij een vaste haken.

Bekijk hieronder de tutorial voor de basis van het double pointed tunisch haken.

Let op: we haken heel vierkant 9 de gewone tunische steek. In de tutorial is ook de steek van vierkant 10 te zien.