Knotten Colors Call 2020 - patroon vierkant 12 van de tunische stekendeken

Lieve haaksters! Het laatste vierkant alweer. Hierna gaan we nog de tussenrand en de buitenrand haken maar dan is de deken af. Dat is toch altijd ook weer jammer.

Maar na lang wikken en wegen, vind ik het laatste patroon met dubbelzijdige haaknaald dat ik had gedaan, toch te ingewikkeld. Het is echt voor de zeer ervaren haaksters die niet bang zijn om iets te proberen. Ik zal onderaan deze blog het filmpje linken dat ik heb gebruikt voor deze steek.

Mireille heeft in Nature's best versie de Smock Stitch gebruikt en daarvan schrijf ik hier het patroon uit. Hij ziet er ongeveer hetzelfde uit als de steek die ik had gebruikt.

Patroon

Zet 40 steken op in kleur 7, 40 lussen op je naald. Hecht kleur 7B aan en haak een teruggaande naald.

De Smock Stitch is lastig qua begin van de rij, dus let op dat je in kleur 7B altijd begint met de omslag en dan 2 samenhaken en bij kleur 7 begin je altijd met een gewone tunische steek.

Heengaande rij 1 smock stitch in kleur 7B: een omslag maar van onder naar boven (averechte omslag) en de omslag met je vinger vasthouden. De 2 volgende steken samenhaken (dus door 2 lussen insteken om 1 lus op te nemen). Herhalen tot het einde, dan een nog een averechte omslag en de kantsteek.

Pak kleur 7 weer op en teruggaande rij zoals altijd haken.

Heengaande rij 2 smock stitch in kleur 7: eerst een gewone tunische steek in het eerste gewone omhoogstaande lusje, dan een averechte omslag (van beneden naar boven) en de volgende 2 steken samenhaken (maar die eerste lus waar je onder moet steken is moeilijk te zien! dus let goed op), herhaal dit tot einde, eindig met een averechte omslag een gewone tunische steek in de laatste lus (dat is een omslag van de vorige rij, dus die kan verstopt zijn) en een kantsteek.

Herhaal rij 1 en 2 van de smock stitch en wissel na circa 18 rijen naar kleur 8 en 8B.

Hierbij de tutorial van de smock stitch:

 

Denk je, ik durf de uitdaging wel aan? Gebruik dan je dubbelzijdige haaknaald en zet 40 steken op met kleur 7. Hecht kleur 7B aan en haak een teruggaande naald.

Je haakt circa 18 rijen in kleur 7 en 7B en wisselt dan naar kleur 8 en 8B.

Bekijk het Engelse filmpje hoe je de twisted steek haakt met een dubbelzijdige haaknaald: