Patroon week 41 - CAL2015

Nog 2 stroken te gaan! En we gaan nog een rand haken. Maar we gaan in 2016 ook weer een CAL2016 doen. Deze loopt slechts 2 maanden en het eindproduct is een stola van ongeveer 35 cm bij 180 cm. We gaan verschillenden kantpatronen haken van Cool Wool. Zin om mee te doen? We hebben een pakket wol samen met de Knotten wolplanner! De brei- en haakkalender voor 2016 met 12 patronen erin wil je toch niet missen?

Maar nu eerst deze deken afmaken. We gaan deze week een hart haken in een filetpatroon. Dit patroon leent zich ook helemaal om bijvoorbeeld een babydeken van te maken!

We gaan deze strook los haken want we haken hem in de lengte. De kleur die we al eerste gebruiken is oranje 2006 (grijs 412).

Door een raster te maken van stokjes en lossen, kun je een figuur maken. We gaan een hartje haken door op de aangegeven plekken in het diagram geen lossen tussen de stokjes te haken, maar het vakje te vullen door stokjes te haken.

Zet een ketting van 37 lossen op, plus 4 keerlossen als eerste stokje en losse. Haak een stokje en steek in de 6e losse van je haaknaald in. Haak vervolgens tot het einde een losse, sla een kettinglosse over en een stokje.

Rij 2: We haken nog een rij van dit raster, dus haak 4 keerlossen, haak een stokje op het stokje van de vorige toer en een losse. Eindig met een stokje op de 3e keerlosse van de vorige toer.

Nu gaan we gebruikmaken van de foto met de tekst.

 Rij 3: haak 4 keerlossen en 8 maal een stokje en een losse, haak dan een losse, 2 stokjes op het volgende stokje. Hierna nog 9 maal een losse en een stokje.

Rij 4: haak 4 keerlossen en 7 maal een stokje en een losse, hierna nog 5 stokjes (ook om de lossen) en 8 maal een losse en een stokje.

Rij 5: haak 4 keerlossen en 6 maal een stokje en een losse, hierna nog 9 stokjes (ook om de lossen) en 7 maal een losse en een stokje.

Rij 6: haak 4 keerlossen en 5 maal een stokje en een losse, hierna nog 13 stokjes (ook om de lossen) en 6 maal een losse en een stokje.

Rij 7: haak 4 keerlossen en 4 maal een stokje en een losse, hierna nog 17 stokjes (ook om de lossen) en 5 maal een losse en een stokje.

Rij 8: haak 4 keerlossen en 3 maal een stokje en een losse, hierna nog 21 stokjes (ook om de lossen) en 4 maal een losse en een stokje.

Rij 9: haak 4 keerlossen en 2 maal een stokje en een losse, hierna nog 25 stokjes (ook om de lossen) en 3 maal een losse en een stokje.

Rij 10 , 11 en 12: haak 4 keerlossen en een stokje en een losse, hierna 29 stokjes (ook om de lossen) en 2 maal een losse en een stokje.

Rij 13: haak 4 keerlossen en een stokje en een losse, hierna 14 stokjes, een losse, een stokje overslaan en een stokje. Hierna nog 13 stokjes en 2 maal een losse en een stokje.

Rij 14: haak 4 keerlossen en een stokje en een losse, hierna 12 stokjes, 3 maal een losse, een stokje overslaan en een stokje. Hierna nog 11 stokjes en 2 maal een losse en een stokje.

Rij 15: haak 4 keerlossen en 2 maal een stokje en een losse, hierna 9 stokjes, 4 maal *een losse, een stokje overslaan en een stokje*. Hierna nog 8 stokjes en 3 maal een losse en een stokje.

Rij 16: haak 4 keerlossen en 3 maal een stokje en een losse, hierna 5 stokjes, 6 maal een losse, een stokje overslaan en een stokje. Hierna nog 4 stokjes en 4 maal een losse en een stokje.

Rij 17 en 18: herhaal rij 2.

Haak aan de goede kant een rij vasten om het hele vierkant.