Patroon week 17 - CAL2015

De komende weken gaan we de sterrensteek haken. Dit is een prachtige steek die zich heel goed leent voor dekens.

We gaan weer in de breedte haken, aan de poederroze rand. We gaan eerst aan de verkeerde kant van het werk in oranjeroze 594 (framboosroze 2007) 140 stokjes haken.
Hierop gaan we aan de goede kant van het werk de sterrensteek haken. De sterrensteek moet je met een halve of hele maat groter in je haaknaald haken.

Haak 3 lossen, steek je haaknaald in de 2 losse, sla om en haal door 1 lus, doe hetzelfde bij de 3e losse, de basis van de lossen, en de volgende 2 steken. Je hebt nu 6 lussen op je naald. Sla om en haal de draad door de zes lussen heen. De eerste ster is gemaakt. Zie hieronder het filmpje, we hebben de deken van Elastico gebruikt voor het filmen.


Bij alle volgende sterren ga je als volgt te werk: steek je naald in het midden van de ster, door de laatste twee lussen aan de basis, door de laatste steek van de vorige ster en door de volgende twee sterren. Nu heb je weer 6 lussen op je naald, sla om en haal door alle 6 lussen. Zie het tweede filmpje (we worden wat handiger erin).

Doe dit tot het einde en sluit af met een half stokje.Teruggaande toer worden halve stokjes gehaakt. Hiertoe per ster twee halve stokjes haken. Een half stokje boven op de ster en midden in de ster. Hierna hebben we weer 140 steken. We haken nog 1 toer halve stokjes.

We zijn voor deze week klaar.