Patroon week 8 - CAL2015

Kijk eens hoe leuk het grijs wordt :-) Je hebt nu 7 vierkantjes. Je gaat ze nu eerst op volgorde leggen. De uni in het midden en aan de buitenkanten. Dan naast het midden de meerkleurige granny en dan naast de rand de granny met de kleurige streepjes.

  Bij maart in de handwerkagenda van Knotten staat uitgelegd hoe je de grannies onzichtbaar aan elkaar kunt haken. Dit is de methode die we gaan gebruiken. Zet de granny squares onderling zo aan elkaar met paars 586 (grijs 412).

  Nu hebben niet alles vierkantjes precies 20 steken, dus we gaan een beetje smokkelen. Het belangrijkste is dat je elke hoek goed aan elkaar haakt. De vierkantjes die dan een steek meer hebben, daarbij kun je in het midden 2 keer in dezelfde steek insteken. Let vooral op dat de hoekjes goed aan elkaar zitten. Ik begin eigenlijk een steek voor de hoek, dus eigenlijk zet ik een steek te veel aan elkaar.

  Als de 7 vierkanten aan elkaar zitten gaan we een rand vasten langs de zijkanten haken in paars 586 (grijs 412). Hierbij gaan we weer zorgen dat we 140 steken (of zoveel steken als je had) hebben aan de zijkanten. We moeten dus per vierkant 20 vasten hebben. In de hoeken is het mooi, vind ik, om een samengehaakte vaste te maken. Dus steek de naald in de ene hoek in en haal de lus op en steek de naald in de volgende hoek in en haal op, haal hierna de draad door de drie lussen op je naald.

  Ik ben begonnen onder aan een zijkant en ben bovenlangs gegaan met halve vasten om vervolgens de andere zijkant van vasten te kunnen voorzien.

  Dan gaan we deze strook nog vasthaken aan de strook van vorige maand! Dat doen we weer op dezelfde manier als dat we de grannies aan elkaar vast hebben gehaakt. Je kijgt een mooie rand hierdoor. Zo dan hebben we 2 maanden afgerond!

  Ik wil jullie uitnodigen op Facebook foto's te plaatsen van jullie deken tot nu toe of ze naar ons te mailen (info@knottenwol.nl). Ik zie soms dekens in andere kleuren en andere materialen voorbijkomen en het is zo leuk en inspirerend om te zien! We zijn ook een bord op Pinterest aan het maken om alles vast te leggen, dus kom maar op met de foto's!

   

  Klik hier voor de uitleg in PDF