Bijna aftrap CAL2015 en KAL2015

Het is bijna zover, we gaan bijna beginnen met de CAL2015 en KAL2015. De pakketten in de kleuren zoals wij de deken hebben gemaakt kun je hier bestellen.

Op maandag 22 december gaan we vanaf 17 uur de verschillende CAL2014's feestelijk afronden en deze nieuwe CAL2015 en KAL2015 verder introduceren. Dus save the date!

Wil je kleuren zelf kiezen? Bestel dan losse kleuren Cool Wool hier, of losse kleuren Bingo hier. Voor de CAL2015 gebruiken we 12 kleuren, van elke kleur 2 bollen behalve in juli dan gebruiken we 3 bollen. Totaal dus 25 bollen. Voor de KAL2015 gebruiken we 12 kleuren, van elke kleur 2 bollen behalve van de stroken voor februari, april en november, deze hebben 3 bollen nodig. Totaal dus 27 bollen.

Bestel je losse bollen in de hoeveelheden voor de deken? Dan sturen we onze agenda gratis mee!

Voor beide dekens komen we nog met een ander kleurvoorstel. Ook zullen we voor beide dekens een alternatief aanbieden in katoen. Maar dit komt later omdat we nu eenmaal in het wolseizoen zitten.

Wat is het nu eigenlijk zo'n CAL of KAL?

We gaan met iedereen die het leuk vindt een jaar lang breien of haken aan een deken. Elke week op vrijdag wordt het patroon gepubliceerd op dit blog. Er worden elke week een paar toeren van het patroon vrij gegeven. Iedereen breit of haakt dus hetzelfde patroon. We gaan elke vrijdagmiddag tussen 14 en 16 uur gezamenlijk in de winkel haken en/of breien aan het patroon, of je doet het lekker thuis. De vrijdagmiddagen zijn gratis te bezoeken. 

Wat heb je aan het eind van het jaar?

Bij de CAL2015 heb je aan het eind van het jaar een deken van ongeveer 90 cm bij 190 cm, voor een eenpersoonsbed. De deken is per maand in stroken opgebouwd en soms haak je in de breedte en soms in de lengte. Er is ook tijd ingeruimd om de stroken aan elkaar te haken, indien nodig.

Bij de KAL2015 heb je aan het eind van het jaar een plaid van ongeveer 100 cm bij 120 cm. De deken wordt per maand in stroken gebreid, soms in de breedte en soms in de lengte.

In onze agenda 2015 staan elke maand teasers met te verwachten steken en kleuren van die maand.

Waarom zou je meedoen?

De belangrijkste reden is omdat het LEUK is :-). Het schept echt verbroedering om met heel veel mensen samen aan hetzelfde te werken. Het verbindt, het is gezellig, het biedt veel sociale momenten en ga zo maar door. Zeker ook omdat we in de winkel samenkomen om eraan te werken.

Een andere reden is dat je vrij gemakkelijk een deken kunt maken naast je andere projecten en bezigheden. Per week is het ongeveer 2 tot 4 uur werk om de toeren van die week te doen. Dus dat is haalbaar naast je andere dingen.

Een derde reden is omdat het heel leerzaam en inspirerend is. Je leert nieuwe technieken en je kunt geïnspireerd raken om deze technieken in andere projecten toe te passen.

Een vierde reden is omdat handwerken nu eenmaal heerlijk ontspannend is.

Wanneer begint het en wanneer eindigt het?

We beginnen op vrijdag 2 januari en deze CAL en KAL lopen het echt hele kalenderjaar 2015.