Summer is CALLing - Deel 1

Het is zover; we gaan beginnen met de leuke CAL! Gebruik de haaknaald die bij je hand van haken past, de door ons geadviseerde haaknaald is 4,5 mm. Het eerste deel wordt afgerond met de rand met bloemetjes erin en als deze af is, heb je circa 20 cm gehaakt.

Wil je nog aanhaken, bekijk dan hier de pakketten.

Per Fortuna kleur 1 is de kleur die lijkt op Dodici en waar je 2 bollen van hebt.
Per Fortuna kleur 2 is de accentkleur.

De keerlossen tellen niet als steek in deze patronen.

   

Werkwijze

Begin met een magische ring en haak 2 keerlossen en 9 stokjes in de ring

Rij 2: haak 2 keerlossen (telt niet als steek), haak 2 stokjes in elk stokje (18 stokjes)

Rij 3: haak 2 keerlossen, *haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak 1 stokje op het volgende stokje*, herhaal * * tot einde (27 stokjes).

Rij 4: 2 keerlossen, haak 1 stokje op het eerste stokje, *haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak tweemaal 1 stokje op het volgende stokje*, herhaal * * tot laatste 2 stokjes, haak 2 stokjes op het volgende stokje en eindig met 1 stokje op het laatste stokje (36 stokjes)

Rij 5: 2 keerlossen, haak 1 stokje op het eerste stokje, *haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak driemaal 1 stokje op het volgende stokje*, herhaal * * tot laatste 3 stokjes, haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak tweemaal 1 stokje op het volgende stokje (45 stokjes)

Rij 6: 2 keerlossen, haak 1 stokje op het eerste stokje en 1 stokje op het 2e stokje, *haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak viermaal 1 stokje op het volgende stokje*, herhaal * * tot laatste 3 stokjes, haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak tweemaal 1 stokje op het volgende stokje (54 stokjes)

Rij 7: 2 keerlossen, haak 1 stokje op elk van de 1e 3 stokjes, *haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak vijfmaal 1 stokje op het volgende stokje*, herhaal * * tot laatste 3 stokjes, haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak tweemaal 1 stokje op het volgende stokje (63 stokjes)

Rij 8: 2 keerlossen, haak 1 stokje op elk van de 1e 3 stokjes, *haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak zesmaal 1 stokje op het volgende stokje*, herhaal * * tot laatste 4 stokjes, haak 2 stokjes op het volgende stokje en haak driemaal 1 stokje op het volgende stokje (72 stokjes)

Hecht een dubbele draad Per Fortuna kleur 1 aan en hecht Dodici af.

Rij 9: 2 keerlossen, haak 1 stokje op elk van de 1e 4 stokjes, *[haak 1 dubbel reliëfstokje, 1 losse en 1 dubbel reliëfstokje] om het volgende stokje en haak zevenmaal 1 stokje op het volgende stokje*, herhaal * * tot laatste 4 stokjes, [haak 1 dubbel reliëfstokje, 1 losse en 1 dubbel reliëfstokje] om het volgende stokje en haak driemaal 1 stokje op het volgende stokje (81 (reliëf)stokjes en 9 lossen)

Hecht Per Fortuna af en hecht Dodici aan.

Gebruikte steek in volgende deel:
V-steek: 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje

Rij 10: 2 keerlossen, haak 1 V-steek in eerste stokje, *haak 2 lossen, sla 4 steken over en haak 1 V-steek om de losse tussen de 2 reliëfstokjes. Haak 2 lossen, sla 4 steken over en haak 1 V-steek op het vierde stokje tussen de reliëfstokjes*. Herhaal * * tot einde maar eindig op het laatste stokje met 1 V-steek (19 V-steken).

Rij 11: 2 keerlossen, *haak 1 V-steek om de 2 lossen van de V-steek, haak 9 dubbele stokjes om de volgende 2 lossen van de V-steek*. Herhaal * * en eindig met 1 V-steek om de laatste 2 lossen.

Rij 12: 2 keerlossen, haak 1 V-steek om de eerste 2 lossen. *Haak 2 lossen, sla 4 steken over en haak 1 V-steek op het vijfde dubbelstokje van de 9 dubbele stokjes, haak 2 lossen, sla 4 steken over en haak 1 V-steek om de volgende 2 lossen*. Herhaal * * tot einde en eindig met 1 V-steek om de laatste 2 lossen (19 V-steken).

Rij 13: 3 keerlossen, haak 5 dubbele stokjes om de eerste 2 lossen, *haak 1 V-steek om de 2 lossen van de V-steek, haak 9 dubbele stokjes om de volgende 2 lossen van de V-steek*. Herhaal * * en eindig met 5 dubbele stokjes om de laatste 2 lossen (8 bundels van 9 dubbele stokjes en 2 bundels van 5 dubbele stokjes aan de zijkanten). Hecht Dodici af.


LET OP: in het volgende deel is een V-steek: 1 stokje, 1 losse, 1 stokje 

Hecht een dubbele draad Per Fortuna kleur 1 aan.

Rij 14: 2 keerlossen, 1 V-steek op het eerste stokje, 1 V-steek op het vierde stokje, *1 V-steek op het eerste stokje van de V-steek vorige rij, 1 V-steek op het tweede stokje van de V-steek van de vorige rij, 1 V-steek op het 3e, 5e en 7e stokje van de bundel van 9*. Herhaal * * maar eindig met een V-steek op het 2e en op het laatste stokje van de bundel van 5 dubbele stokjes (46 V-steken).

Hecht Dodici aan, neem de Per Fortuna aan de zijkant mee.

Rij 15: 2 keerlossen en 1 V-steek op het eerste stokje, maak vervolgens een V-steek 'over' elke V-steek van de vorige rij, door op dezelfde insteekplek in te steken. Eindig met een V-steek op het laatste stokje (48 V-steken).

Hecht Dodici af en hecht een dubbele draad Per Fortuna kleur 2 aan.

Rij 16: 2 keerlossen, haak een V-steek om de losse van de V-steek van de Per Fortuna kleur 1-rij, dus 1 rij lager, maar haak deze ook 'over' de V-steek van de vorige rij. Deze valt als een soort bloemknop tussen de V-steken van de vorige rij. Doe dit bij elke V-steek (48 V- steken).

Hecht Per Fortuna kleur 2 af, en pak Per Fortuna kleur 1 weer op.

Rij 17: haak 2 keerlossen en een V-steek op het eerste stokje, *haak een V-steek tussen 2 V-steken van de vorige rij*, herhaal * * en eindig met een V-steek op het laatste stokje (49 V-steken).

Hecht Per Fortuna af en werk alle draadjes weg.

Einde deel 1